Kotipesät jo vuodesta 2006

Tietoa meistä

Tutustu Kotipesiin, niiden valmistukseen sekä tarinaan Kotipesien takana!

Eettistä ja ekologista pienille lemmikeille

Suomalaiset Kotipesät®

Kotipesät® valmistetaan suomalaisesta koivuvanerista ja mäntylevystä, jotka tuotetaan eettisesti ja ekologisesti luontoa kunnioittaen. Mäntylevy on kuivattu niin, ettei siitä irtoa pihkaa ja se on lähes hajuton.

Luonnollinen pintakäsittely

Kotipesät pintakäsitellään luonnon kasviöljyihin ja -vahoihin perustuvalla sävytetyllä Osmo Color puuvahalla, joka hylkii voimakkaasti vettä, mutta jättää puun pinnan hengittäväksi, eikä muodosta kalvoa. Puuvaha ei sisällä muovia, hajusteita, eliömyrkkyjä tai säilöntäaineita. Kuivuttuaan vahattu pinta on turvallinen ihmisille, eläimille ja kasveille.  Puuvahat täyttävät normin EN 71.3 (Lelujen turvallisuus) vaatimukset kaikkien värien osalta.

Pesämökit ja virikkeet on helppo pitää puhtaana kostealla liinalla ja harjalla, jolloin tuotteen käyttöikä on myös pidempi. Valittavana on paljon kauniita värisävyjä.

Kokoamisessa ei käytetä liimaa

Kotipesien kasaamisessa ei käytetä liimaa. Pesämökit ja virikkeet kasataan pienillä nauloilla tai lovitekniikalla ilman nauloja. Lemmikit usein mielellään nakertelevat esim. pesämökkien oviaukkoja ja kulmia ja näin ollen saattaa nauloja tulla esille. Naulaton tuote on hyvä vaihtoehto silloin, jos lemmikki on innokas nakertelija. Lemmikin omistajan tuleekin tarkistaa pesämökit ja virikkeet päivittäin ja poistaa mahdolliset esille tulleet naulat. Tuote tulee poistaa muutoinkin käytöstä, jos lemmikki jyrsii tuotetta enemmän.

Valmistus Suomessa

Kotipesät® valmistetaan 100% Suomessa, Virroilla – eettisesti ja ekologisesti käsityönä jo vuodesta 2008. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

gerbiileille/syyrianhamsterille pesämökit 2kpl

SAA MAISTELLA!

Kotipesät® eivät sisällä muovia.
Pintakäsittelyaine on turvallinen ja myrkytön luonnon omiin kasviraaka-aineisiin perustuva puuvaha.

Kotipesät®-tuotteille on myönnetty Avainlippu!
Kotipesät kiipeilytaso ja riippukeinu yhdessä

Kotipesien tarina

Mistä Kotipesät® saivat alkunsa?

Vuonna 2006 perheeseemme saapui kaksi ihanaa gerbiilityttöä, Minni ja Muru. Etsimme kaupoista niille kestävää ja turvallista pesämökkiä, mutta emme löytäneet mieleistämme.

Päätin siis nikkaroida pesämökin itse. Gerbiilimme olivat innoissaan, kun alkoivat saada pesämökkejä, tunneleita ja muita virikkeitä toinen toisensa perään. Seurailin heidän touhuilujaan pesämökeissä ja puuhapaikkojen parissa. Joistakin niistä tuli supersuosittuja, toiset taas eivät olleet mieleisiä tai muuten sopivia, joten ne poistettiin käytöstä.

Löysin pintakäsittelyaineeksi lemmikille turvallisen luonnon kasviöljyihin ja -vahoihin perustuvan Osmo Color puuvahan, jolla pintakäsittelin mökit ja puuhapaikat. Vahoissa oli paljon ihania värejä, joita yhdistelemällä sain myös omaa silmää miellyttävän sisustuksen terraarioon.

Kotipesät® ensin ystäville ja sitten lemmikki­tarvike­liikkeisiin ympäri Suomen

Kun ystävämme näkivät gerbiiliemme terraarion sisustuksen, kiinnostuivat hekin pesämökeistä. Innostuin suunnittelemaan ja rakentamaan monen kokoisia ja – muotoisia pesämökkejä tuttavieni kaneille, marsuille ja hamstereille.

Myös lemmikki­tarvike­liikkeet kiinnostuivat tuotteistani, joten aloitin pesämökkien ja virikkeiden valmistuksen omassa verstaassani Kotipesä-tuotteet tuotemerkin nimellä.

Kotipesä-tuotteet olivat tykättyjä ja niin vuodesta 2008 lähtien 12 vuoden ajan n. 30 lemmikki­tarvike­liikkeen kautta tuhannet pienet lemmikit saivat oman Kotipesän!

Kotipesät® suoraan verkkokaupasta

Perustin Kotipesille oman verkkokaupan vuoden 2019 lopulla, jolloin jälleenmyynti päättyi. Tuotemerkistä tuli Kotipesät® ja nyt kaikki tuotteet toimitetaan asiakkaille ilmastoystävällisesti suoraan verkkokaupastamme.

Koko valikoiman löydät täältä »

Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

Suosikkituotteet pysyvät mallistossa ja uusia ideoidaan ahkerasti!

Tyytyväistä asiakasta
Tuotetta verkkokaupassa
Kotipesää nikkaroitu
Poran terää vaihdettu
Asiakaspalautteita

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat

“Erittäin hyvä lisä häkkiin, kuin häkkiin. Tuo hyvin lisää hyppytilaa ja toimii hyvin välihyppytasoina seuraavalle tasolle hypätessä.” -Kerttuli

Kotipesät häkin pinnoihin
Askelma­tasot

“Kauniita ja laadukkaan tuntuisia mökkejä. Ostin kaksi heti kerralla ja varmasti tilaan uudelleenkin sitten kun nämä on pissitty ja jyrsitty loppuun :)” -Tiina

“Todella ihana mökki! Marsut tykkää tosi paljon ja on tosi laadukas. 🙂 Juuri lähti meidän toinen kerrostalo tilaukseen! -Helmi

marsun pesämökki kahdessa kerroksessa
Kaksi­kerros­­mökki

“Syrkki rakasti! Mökki on mukavan iso eli tilaa on liikkua ja nukkua. Katon päällä tykätään myös heilua. Väri pähkinä on tosi nätti ja mökki on kaikin puolin kauniisti tehty, kiitos!” -Katariina

Kulmamökki rotalle. Eri värejä
Kulma­mökki

“Hyvää lujaa puuta. Pintakäsittely todella kaunis ja vastaa kuvia. Saa hyvin ja tukevasti häkkiin kiinni ja chinchilla tykkää katsella aukosta. Todella laadukas tuote ei voi muuta kuin suositella!” -Empapa

“Hyvä heinäastia. Meillä se laitettiin ison vessalaatikon toiseen päähän, ja heinät pysyvät siisteinä koko päivän. Myös sisäsiistiksi opettelu onnistuu samalla.” -Outi